Pace sau sabie ? O zi sau trei ?

Cine iarta ?


"Dar ca sa stiti ca putere are fiul omului pe pamant a ierta pacatele." (Matei 9 : 6)
Aici Iisus este iertatorul.


Dar acel verset il contrazice pe acesta :


"Ca de veti ierta oamenilor greselile lor, ierta-va si voua Tatal vostru Cel ceresc" (Matei 6 : 14)
Aici Dumnezeu este Iertatorul.


Se observa si localizarea diferita a celor doi : fiul omului este amplasat pe pamant, iar Tatal in ceruri, fiecare diferit. Nu alambicata ecuatie doi in unu.

Unul sau doi ?



In Matei (9 : 27), doi orbi l-au urmat pe Iisus cerandu-i mila :


"Plecand Iisus de acolo, doi orbi se tineau dupa el strigand si zicand : 'Miluieste-ne pe noi, fiule al lui David !' "




Aceasta este in contradictie cu Luca (18 : 35), unde scrie ca a fost un singur orb, nu doi :


"Si cand s-a apropiat Iisus de Ierihon, un orb sedea langa drum, cersind."




Pace sau sabie ?


A. Iisus a spus,
"Nu socotiti ca am venit sa aduc pace pe pamant; n-am venit sa aduc pace, ci sabie." (Matei 10 : 34)




B. Iisus a spus,
"Fericiti facatorii de pace, ca aceia fiii lui Dumnezeu se vor chema." (Matei 5 : 9)




In versetul A. Iisus a venit sa aduca razboiul. In textul B., el pledeaza pentru pace. Cum este posibil sa fi venit pentru sabie si sa-i binecuvanteze pe facatorii de pace ?


Israeliti sau neamuri ?


A. Iisus le-a spus celor doisprezece apostoli,
"In calea paganilor sa nu mergeti si in vreo cetate de samarineni sa nu intrati; Ci mai degraba mergeti catre oile cele pierdute ale casei lui Israel." (Matei 10 : 5 - 6)




Aici Iisus le-a atras atentia apostolilor sai cu privire la evitarea neevreilor si i-a indemnat sa mearga numai catre poporul lui Israel, deoarece a fost trimis de Dumnezeu ca Mesager doar la casa lui Israel.


B.
"Si in numele lui vor nadajdui neamurile." (Matei 12 : 21)
Cuvantul "lui" aici se refera la numele lui Iisus.


Textul B. indica faptul ca mesajul lui Iisus ar trebui transmis si neamurilor, adica acelora care nu sunt evrei. Este insa clar ca textul A. este opus lui B., contrazicandu-se in cuprinsul aceleiasi evanghelii.


O zi sau trei ?


Iisus a spus :


"… asa va fi si fiul Omului in inima pamantului trei zile si trei nopti" (Matei 12 : 40)




Acest verset, asa cum il interpreteaza crestinii, se refera la moartea lui Iisus si ingroparea sa, dupa crucificare. Si tot crestinii sustin ca el reprezinta profetia lui Iisus cu privire la ingroparea si invierea sa.


Cu toate acestea, aceasta profetie contrazice faptele relatate in chiar N.T. Povestea N.T. ne spune ca Iisus a fost crucificat vinerea dimineata, ingropat vinerea dupa-amiaza, iar duminica de dimineata nu a mai fost gasit in mormantul sau, cand a fost vizitat.


Printr-un simplu calcul, el a stat in mormant dupa cum ne spune N.T., doar in timpul noptii de sambata, zilei de sambata si noptii de duminica, adica 36 de ore, nu 72 de ore, cat profetise Iisus.


Cum este posibil ca Dumnezeu sa greseasca ? Aceste contradictii repetate ne ofera o dovada clara ca N.T. nu poate fi cuvantul curat al lui Dumnezeu.

6 comentarii:

  1. daca tineti sa demonstrati ca Biblia e plina de contraziceri, deci implicit modificata, iar crestinismul corupt, fals, daca tineti sa demonstrati ca religia mozaica e la fel de corupta, apoi va axati pe budism, confucianism etc... toate, toate sunt false, tot nu rezulta ca Islamul ar fi adevarat. Falsitatea unor religii nu implica automat adevarul alteia, insa e "bine" ca insistati sa denigrati credinta altora, daca doar asa va putet intari propria credinta.

    RăspundețiȘtergere
  2. Este corect ceea ce afirmati, anume ca intro demonstratie un adevar nu poate fi demonstrat intotdeauna prin dovedirea argumentata, insotita de exemple si argumente concrete a falsitatii fondului. Cu atat mai putin acum, Islamul neavand nevoie de un asemenea demers demonstrativ. Insa, la fel de adevarat este ca incercarea nu se confunda mereu cu denigrarea. Ci cu invitatia la o re-cunoastere a ceea ce insisi unii crestini admit ca fiind erori sau greseli care au la baza diferite motivatii : traduceri succesive, adnotari, revizuiri periodice, ingerinta intereselor politice, economice, sociale etc. care au influentat deciziile prelatilor in trecut sau in prezent. Si, o re-cunoastere nu inseamna regresie, ci un pas spre re-concilierea cu Adevarul.

    RăspundețiȘtergere
  3. Assalam aleykum
    Allah sa fie multumit de dumneavoastra frate,poate asa multi isi vor pune intrebari,si isi vor avea suficienta minte ca sa-si revizuiasca macar atitudinea...
    Allah ma2ak...

    RăspundețiȘtergere
  4. #d-lui anonim..
    a spune adevarul despre ceva,sau chiar despre cineva ,nu inseamna denigrare...caci atunci de ce-am spune adevarul despre criminali,hoti, etc?sa-i lasam liberi,ca sa nu-i denigram.Indiferent de religia din care venim..Adevarul e unic..si e alegere individuala,daca il acceptam sau nu...

    RăspundețiȘtergere
  5. SALUTARE .
    1 Isus este Fiul Lui Dumnezeu si Domnul ia dat putere ca sa ierte pacatele. Dupa ce la vindecat pe acel orb pacatele iau fost iertate. Matei 9,2
    2 Isus nu a gresit cu nimic fata de acel orb si nici acel orb nu a gresit cu nimic fata de Domnul Isus.
    ACESTA A FOST UN EXEMPLU CA ISUS NU A PACATUIT CAT TIMP A TRAIT PE PAMANT. *ALEANDRU*

    RăspundețiȘtergere
  6. Frumoasa aceasta notiune 'Adevarul ",chiar credeti ca detineti adevarul despre persoana Domnului Isus Hristos ?
    Sunteti sigur ca aceste dovezi pe care le-ati adus nu arata decat o neintelegere a Scripturii ?

    RăspundețiȘtergere

Va rog sa scrieti ceva care sa va faca cinste, sau nu mai scrieti. Comentariile care nu respecta aceasta cerinta minima de morala nu vor fi aprobate.