Falsitatea naturii divine a lui Iisus

Crestinii cred ca Iisus este Dumnezeu, cu toate ca Biblia contine foarte multe dovezi ca aceasta credinta a lor este una falsa. Aici sunt cateva :

1. Nasterea. "Cartea neamului lui Iisus Hristos..." (Matei 1 : 1) Cum se poate ca Iisus sa aiba un arbore genealogic, iar in acelasi timp sa fie si Dumnezeu ?

2. Rege al evreilor. Magii au intrebat despre Iisus, "Unde este regele iudeilor ?" (Matei 2 : 2) Cum se poate ca Iisus sa fie Dumnezeul intregii omeniri si rege al evreilor, in acelasi timp ?! Dumnezeu este pentru toata umanitatea, nu doar pentru iudei.

3. Copilul. Steaua "a venit si a stat deasupra, unde era pruncul." Cum ar fi putut Iisus sa fie Dumnezeu si un copil in leagan ?! Un dumnezeu copil ?

4. Nazaret. "...ca Nazarinean se va chema." (Matei 2 : 23) Un Nazarinean este legat de un oras numit Nazaret, in nordul Palestinei. Cum ar fi putut Iisus sa fie Dumnezeu si sa aiba obarsia intr-un oras specific ? Un dumnezeu urban ?!!

5. Botezul. Iisus a venit la "Iordan, catre Ioan, ca sa se boteze de catre el." Botezul semnifica stergerea pacatelor. Cum ar putea Iisus sa fie Dumnezeu din moment ce i-a cerut lui Ioan sa-l purifice de pacate ? Cum ar fi putut Dumnezeu sa aibe pacate ? Un dumnezeu pacatos ?!!

6. Uman.Cand Iisus a facut miracole, oamenii au spus : "Ce fel de OM este acesta..." (Matei 8 : 27) Ei i-au spus OM, nu Dumnezeu.

7. Teama. Cand Iisus i-a vindecat pe cei doi orbi, a spus : "Vedeti, nimeni sa nu stie." (Matei 9 : 30) De ce ? Pentru ca ii era teama de poporul sau. Asadar, cum poate fi Dumnezeu si sa aiba in suflet si teama, in acelasi timp ?! Un dumnezeu infricosat ?!!

8. Fiul lui David. Acestia l-au numit pe Iisus fiu al lui David (Matei 9 : 27) Cum poate Dumnezeu sa fie fiul lui David ?!

9. Ispitit. Diavolul a incercat sa-l ispiteasca pe Iisus (Matei 4 : 1) Cum poate Iisus sa fie Dumnezeu si tinta pentru ispitirea diavoleasca, simultan ?! Un dumnezeu ispitit ?!!

10. Trimis. Iisus a spus, "...cine ma primeste pe mine primeste pe Cel ce m-a trimis pe mine." (Matei 10 : 40) Iisus insusi a admis ca a fost trimis (ceea ce inseamna ca este un mesager al lui Dumnezeu). Cum poate Iisus sa fie Dumnezeu si mesager al lui Dumnezeu in acelasi timp ?!

11. Profet. Ioan l-a intrebat pe Iisus, "Tu esti cel ce vine, sau sa asteptam pe altul ?" (Matei 11 : 3) Aceasta intrebare arata ca Iisus este doar unul dintre mesagerii Preabunului Dumnezeu.

12. Recunoasterea lui Iisus. Iisus a spus, "Iar daca eu cu Duhul lui Dumnezeu scot pe demoni..." (Matei 12 : 28 ) El admite ca minunile pe care le face nu sunt infaptuite cu propriile forte, ci prin cea a lui Dumnezeu. Cum poate sa fie dependent de Dumnezeu si in acelasi timp sa fie Dumnezeu ?! Un dumnezeu dependent ?!

13. Mama si fratii.Cineva i-a spus lui Iisus, "Iata, mama ta si fratii tai stau afara ..." (Matei 12 : 47) Mama lui este Maria, iar fratii - Iacov, Iosif, Simon si Iuda (Matei 13 55). Cum poate sa fie Dumnezeu, iar in acelasi timp sa aiba mama si frati ?! Un dumnezeu cu familie ?!!

14. Doar pentru poporul lui Israel. Iisus a spus, "Nu sunt trimis DECAT catre oile cele pierdute ale casei lui ISRAEL." (Matei 15 : 24) Acest text arata ca el este un mesager trimis de Dumnezeu doar pentru poporul lui Israel. Cum ar putea sa fie Dumnezeu si trimis de Dumnezeu, in acelasi timp ?! Cum ar putea sa fie Dumnezeu si totodata sa fie trimis DOAR casei lui Israel ?! Dumnezeu este DOAR pentru anumite popoare ? Un dumnezeu national ?!

15. Fiu al omului. Iisus s-a numit pe sine insusi "fiu al omului" de multe ori (ex. : Matei 17 : 22 si 18 : 11). El insusi nu si-a spus niciodata Dumnezeu sau "fiu al lui Dumnezeu", ci "fiu al omului". Cum poate sa fie Dumnezeu si "fiu al omului" in acelasi timp ?! Un dumnezeu uman ?!!

16. Nu 'bun'. Un tanar l-a numit pe Iisus "Bunule Invatator" (Matei 19 : 16), insa Iisus a refuzat sa fie numit "bun", completand : "De ce-mi zici bun ? Nimeni nu este bun decat numai Unul Dumnezeu." (Matei 19 : 17) Prin aceasta, insusi Iisus a negat ca el este Dumnezeu.

17. Calaritul pe asina si manz. Iisus a intrat in Ierusalim stand calare pe o asina si pe un manz (Matei 21 : 1-5). Nimeni nu-si poate imagina cum de a putut sa calareasca doua animale in acelasi timp ! Un dumnezeu calaret ?!

18. Iisus Profetul. Cand a intrat in Ierusalim, multimea a spus : "Acesta este Iisus, proorocul din Nazaretul Galileii." (Matei 21 : 11) Textul demonstreaza ca Iisus este un profet, nu Dumnezeu. Cum ar fi putut Iisus sa fie un profet si Dumnezeu in acelasi timp ?! Cum putea sa fie Dumnezeu si locuitor al Nazaretului, deopotriva ?!

19. In ceruri. Iisus a spus, "Si tata al vostru sa nu numiti pe pamant, ca Tatal vostru UNUL este, Cel din ceruri." (Matei 23 : 9) Iisus subliniaza aici ca Dumnezeu este unul si ca El este in ceruri. Cum ar fi putut Iisus sa fie Dumnezeu pe pamant, din moment ce Dumnezeu este Unul Singur si este in ceruri ?

20. Ruga. "Si mergand putin mai inainte, a cazut cu fata la pamant [n.t. cum se roaga musulmanii astazi], RUGANDU-se." (Matei 26 : 39) Sa se roage cui ? Cum este posibil ca Iisus sa fie Dumnezeu si in acelasi timp sa se roaga lui Dumnezeu ?! Un dumnezeu care se roaga este un lucru contradictoriu prin el insusi. Rugaciunea lui Iisus demonstreaza ca este un om si nu divinitatea.

21. Trist. Iisus a spus, "Intristat este sufletul meu." (Matei 26 : 38 ) Cum ar putea sa fie el dumnezeu si trist ? Tristetea este o stare specifica omului, nu divinitatii.

22. Scuipat. "Si au scuipat in obrazul lui, batandu-l cu pumnii, iar unii ii dadeau palme." Matei 26 : 67). Cum ar putea Iisus sa fie Dumnezeu si totodata tinta scuipaturilor, al pumnilor si al palmelor primite ? Ce fel de dumnezeu este acesta ? De ce atat de lipsit de aparare ? Nu ar fi putut, oare, sa se apere pe sine insusi ?! Unde era puterea de dumnezeu ?!

23. Parasit. S-a relatat ca, pe cruce fiind, Iisus a spus : "Dumnezeul meu, Dumnezeul meu, pentru ce m-ai parasit ?" (Matei 27 : 46) Asadar, l-a strigat pe Dumnezeul sau si i-a cerut ajutorul. Cum ar putea Iisus sa fie Dumnezeu si in acelasi timp sa-l strige in ajutor ?! Se striga pe sine insusi ?! Sau, oare, acolo erau doi dumnezei : unul pe cruce si altul in ceruri ?!

24. Crucificat. Conform evangheliilor, Iisus a fost crucificat (Matei 27 : 35). Cum ar fi putut sa fie Dumnezeu si tot in acelasi timp sa fie si crucificat ?! Cum ar putea Dumnezeu sa fie crucificat ?!

25. Moartea. "Iar Iisus, strigand iarasi cu glas mare, si-a dat duhul." (Matei 27 : 50). Conform evangheliilor, Iisus a murit pe cruce. Cum ar fi putut sa fie Dumnezeu, iar in acelasi timp sa fie mort ?! Dumnezeu moare ?! Moartea este o stare specifica omului, nu divinitatii.

26. Inmormantat. Iosif "l-a pus in mormantul nou al sau." (Matei 27 : 60) Cum ar fi putut Iisus sa fie Dumnezeu si sa fie inmormantat ?!! Un dumnezeu inmormantat ?!!

27. Invocarea lui Dumnezeu. Cand Iisus a dorit sa-l vindece pe surdo-mut, s-a uitat catre cer si a suspinat (Marcu 7 : 34). De ce a privit catre cer ? Pentru a-L ruga pe Dumnezeu sa-l ajute sa-l vindece pe acel om. Cum poate sa fie Dumnezeu si sa caute ajutorul la Dumnezeu ?!

28. Trimis. Iisus a spus "Oricine ma primeste, nu pe mine ma primeste, ci pe Cel ce m-a trimis pe mine." (Marcu 9 : 37). Aceasta dovedeste ca el a fost un profet trimis de Dumnezeu. Cum putea sa fie Dumnezeu si trimis de Dumnezeu ?!

29. Fara drept de judecata. Iisus a spus, "Dar a sedea de-a dreapta mea sau de-a stanga NU este al meu a da." (Marcu 10 : 40) Acest verset arata ca Iisus nu este cel care are puterea de a trimite oamenii fie in Rai, fie in Iad. Ori aceasta inseamna ca el nu este Dumnezeu.

30. Nestiutor. Iisus a spus ca nicio fiinta umana sau un inger si nici chiar el insusi nu stiu cand va fi Ziua Judecatii. Cum poate Iisus sa fie Dumnezeu si sa nu cunoasca cand va sosi Ziua ?! Un dumnezeu fara de stiinta ?!!

31. Circumcizia. Dupa ce au trecut 8 zile de la nasterea sa, Iisus a fost circumcis [n.r. : asa cum musulmanii practica si astazi]. Cum ar putea sa fie Dumnezeu si sa fie circumcis ?

32. Varsta de 12 ani. Iisus a implinit varsta de 12 ani (Luca 2 : 42). "Si Iisus SPOREA cu intelepciune si cu varsta." (Luca 2 : 52) Cum putea sa fie Dumnezeu si sa aiba 12 ani ?! Si Dumnezeu sporeste in intelepciune, in trasaturi si varsta ?! Cresterea se aplica oamenilor, nu lui Dumnezeu.

33. Trimis. Iisus a spus, "pentru aceasta am fost trimis." (Luca 4 : 43), admitand ca este un profet si nu Dumnezeu.

34. Ruga. Iisus "a petrecut noaptea in rugaciune catre Dumnezeu." (Luca 6 : 12) Cum ar fi putut Iisus sa fie Dumnezeu si sa se roage catre Dumnezeu ?! Ruga o fac oamenii, nu Dumnezeu.

35. Profet. Cand Iisus, prin vointa lui Dumnezeu, a inviat pe tanarul din cetatea Nain, cei prezenti "slaveau pe Dumnezeu, zicand Prooroc mare s-a ridicat intre noi." (Luca 7 : 16) Asadar, ei l-au slavit pe Dumnezeu si nu pe Iisus, la care au facut referire ca la un maret profet.

36. Invatator. Companionii lui Iisus adesea i se adresau folosind cuvantul "invatator" (ex. : Luca 7 : 40). Ei niciodata nu i-au spus "Dumnezeu".

37. La cer. Inainte ca Iisus sa binecuvanteze cele cinci paini si cei doi pesti, a privit la cer (Luca 9 : 16). De ce s-a uitat acolo ? Pentru a cere sprijinul lui Dumnezeu, ceea ce demonstreaza natura sa umana si o neaga pe cea divina. Cum ar fi putut sa fie Dumnezeu si sa ceara ajutorul lui Dumnezeu ?

38. Slava. Iisus a spus, "Te SLAVESC pe Tine, Parinte, Domn al cerului si al pamantului." (Luca 10 : 21). Cum se poate ca Iisus sa fie Dumnezeu, daca el il slaveste pe Dumnezeu ?! Slavirea lui Dumnezeu face parte din natura umana.

39. Puterea lui Dumnezeu. Iisus a spus, "Iar daca eu cu degetul lui Dumnezeu scot pe demoni..." (Luca 11 : 20). In aceasta situatia Iisus recunoaste ca minunile sale se produc prin vointa si suportul lui Dumnezeu. Cum se poate ca Iisus sa fie Dumnezeu, daca minunile pe care le face nu sunt efectuate prin vointa sa ?

40.Fuga. De teama ca va fi ucis de Irod (Luca 13 : 31), Iisus a spus : "Insa si astazi si maine si in ziua urmatoare merg, fiindca nu este cu putinta sa piara prooroc afara din Ierusalim." (Luca 13 : 33) Acest verset arata ca Iisus a fost un profet si ca ii era teama, alegand sa plece din Ierusalim. Cum ar fi putut Iisus sa fie Dumnezeu si sa fuga de teama ? Teama este o trasatura umana, nu divina. Acela care pleaca de teama nu poate fi Dumnezeu.

41. Intarirea. "Iar un inger din cer s-a aratat lui si-l INTAREA." (Luca 22 : 43) Un inger a coborat pe pamant pentru a-l intari pe Iisus, inainte ca soldatii sa vina pentru a pune mana pe el in noaptea arestului. Cum poate sa fi fost Dumnezeu si sa fie intarit de un inger ?! Acest episod arata frica si slabiciunea sa umana. Ar fi asteptat Dumnezeu ca un inger sa vina pentru a-L intari ?!

42. Profet. Ei l-au descris ca fiind "Iisus Nazarineanul, care era PROOROC puternic in fapta si in cuvant inaintea lui Dumnezeu si a intregului popor." (Luca 24 : 19) Ei au spus aceasta in legatura cu Iisus chiar lui insusi, iar Iisus nu a obiectat. Asadar, a fost un profet venit pentru un anume popor al vremii sale si numai un profet, nici mai mult nici mai putin.

43. Transpiratie. In noaptea arestului, "sudoarea lui s-a facut ca picaturi de sange care picurau pe pamant." (Luca 22 : 44) Iisus era transpirat si se ruga in aceasta agonie. (Luca 22 : 44) Cum ar fi putut Iisus sa fie Dumnezeu si sa transpire in frica si agonie ?! Transpiratia si agonia sunt stari umane, nu divine.

44. Miel. Ioan Botezatorul a spus despre Iisus, "Iata Mielul lui Dumnezeu." (Ioan 1 : 29) Iisus nu ar fi putut sa fie Miel al lui Dumnezeu si Dumnezeu in acelasi timp.

45. Invatator. Ucenicii lui Iisus obisnuiau sa-l numeasca "Rabbi", ceea ce inseamna "Invatatorule" (Ioan 1 : 45). Acestia niciodata nu i-au spus "Dumnezeule", cum nici el insusi nu si-a spus.

46. Fiul lui Iosif. Filip, unul dintre ucenicii lui Iisus, a spus, "Iisus, fiul lui Iosif..." (Ioan 1 : 45). Aici Iisus este fiul lui Iosif, tamplarul. Cam putea Iisus sa fie Dumnezeu si fiu al lui Iosif ?! Iosif tamplarul putea sa pro-creeze dumnezei ?!

47. Tamplar. Iisus a invatat mestesugul tamplariei de la sotul mamei sale si a practicat aceasta meserie de la varsta de 12 ani si pana cand a implinit 30 de ani, varsta la care a primit revelatia divina. Cum era posibil ca Iisus sa fie in acelasi timp si Dumnezeu si tamplar ?!

48. Inchinarea. Iisus a spus, "noi ne INCHINAM Caruia stim." (Ioan 4 : 22). Aici Iisus admite ca el se roaga, ceea ce inseamna ca se supunea lui Dumnezeu. Cum ar fi putut Iisus sa fie Dumnezeu, iar in acelasi timp sa fie un adorator al Acestuia ?!

49. Trimis. Iisus a spus, "Mancarea mea este sa fac voia Celui ce m-a trimis pe mine si sa savarsesc lucrul Lui." (Ioan 4 : 34). Iisus recunoaste ca a fost trimis sa indeplineasca dorinta lui Dumnezeu. Iisus insusi admite, asadar, ca este un profet trimis de Dumnezeu. Mai poate el sa fie Dumnezeu din moment ce spune ca a fost trimis de Dumnezeu ?!

50. Slab. Iisus a spus, "Eu nu pot sa fac de la mine nimic." Admite, prin urmare, ca este neajutorat si slab prin firea sa. El este sprijinit de Dumnezeu. Cum ar fi putut Iisus sa fie Dumnezeu si in acelasi timp sa nu fie independent ?!

51. Mesager. Iisus a spus, "Cel ce asculta cuvantul meu si crede in Cel ce m-a trimis are viata vesnica." (Ioan 5 : 24) Aici Iisus spune ca a fost trimis de Dumnezeu, ceea ce inseamna ca este un mesager al lui Dumnezeu si nu Dumnezeu.

52. Trimis. Iisus a spus, "Si Tatal care m-a trimis, Acela a marturisit despre mine." (Ioan 5 : 37) Iisus recunoaste ca a fost trimis de Dumnezeu. Cum era posibil ca Iisus sa fie Dumnezeu si trimis de Dumnezeu in acelasi timp ?!

53. Invatatura nu-i apartine. Iisus a spus, "Invatatura mea nu este a mea, ci a Celui ce m-a trimis." (Ioan 7 : 16). Aici Iisus marturiseste ca invataturile sale nu-i apartin. Cum ar fi putut Iisus sa fie Dumnezeu si sa fie dependent de Dumnezeu, ca sursa a revelatiei Sale ?! Iisus insusi a spus, "eu nu am venit de la mine." (Ioan 7 : 28 ), fiind exact un mesager care a primit revelatia de la Dumnezeu.

54. Invatat. Iisus a spus, "de la mine insumi nu fac nimic, ci precum m-a invatat Tatal, asa vorbesc." (Ioan 8 : 28 ). Iisus spune aici ca a primit invatatura si ca minunile sale nu le savarseste prin propriile forte. Cum era posibil sa fie invatat si, in acelasi timp, Dumnezeu ?! Primirea invataturii dovedeste ca este un om si nu o divinitate.

55. Om. Blamandu-i pe evreii care doreau sa-l omoare, Iisus le-a spus : "Dar voi acum cautati sa ma ucideti pe mine, OMUL care v-am spus adevarul pe care l-am auzit de la Dumnezeu." (Ioan 8 : 40). Aici Iisus spune raspicat ca este un om care a primit revelatia de la Dumnezeu. Cum ar fi putut Iisus sa fie Dumnezeu si un om, in acelasi timp ?! Cum ar fi putut sa fie Dumnezeu si sa primeasca revelatia de la Dumnezeu ?!

56. Lacrimarea. Cand Iisus l-a vazut mort pe Lazar "a lacrimat" (Ioan 11 : 35). Cum putea sa fie Dumnezeu, iar in acelasi timp sa lacrimeze ?! Plansul exprima o stare sufleteasca umana, nu divina.

57. Dat. Sora lui Lazar, i-a spus lui Iisus, "Oricate vei cere de la Dumnezeu, Dumnezeu iti va da." (Ioan 11 : 22) Iisus ii cerea lui Dumnezeu, iar Dumnezeu ii dadea. Cum se putea ca Iisus sa fie Dumnezeu si sa ceara ajutorul lui Dumnezeu ?! Cum ar fi putut Iisus sa fie Dumnezeu si in acelasi timp sa-si dea sie insusi ?!

58. Multumiri. Inainte ca Iisus sa-l readuca la viata pe Lazar, "si-a ridicat ochii in sus si a zis : Parinte, Iti MULTUMESC ca m-ai ascultat. Eu stiam ca intotdeauna ma asculti, dar pentru multimea care sta imprejur am zis, ca sa creada ca Tu m-ai TRIMIS." (Ioan 11 : 41-42) Ridicarea privirii pentru a cere ajutorul lui Dumnezeu in ceea ce priveste readucerea vietii in trupul inert al lui Lazar a avut drept scop sa demonstreze multimii ca aceasta minune nu ii apartine, ci este a lui Dumnezeu. El i-a multumit lui Dumnezeu. Cum era posibil ca Iisus sa fie Dumnezeu si sa-i multumeasca lui Dumnezeu ?! Cum putea sa fie Dumnezeu si sa-I ceara suportul lui Dumnezeu in ceea ce priveste realizarea acestei minuni ?

59. Cererea de protectie. In noaptea arestului, Iisus a spus, "Acum sufletul meu e tulburat, si ce voi zice ? Parinte, IZBAVESTE-ma de ceasul acesta ?" (Ioan 12 : 27) Aici, Iisus isi exprima frica si ii cere lui Dumnezeu sa-l scape de dusmanii care vor sa-l aresteze si sa-l ucida. Cum ar fi putut Iisus sa fie Dumnezeu si sa-i fie teama ?! Cum putea sa fie Dumnezeu si sa-I ceara lui Dumnezeu sa-l scape ?! Daca ar fi fost Dumnezeu, ar fi putut sa se salveze singur si nu ar mai fi cerut ajutorul.

60. Spalarea picioarelor. "Dupa aceea [Iisus] a turnat apa in vasul de spalat si a inceput sa spele picioarele ucenicilor si sa le stearga cu stergarul cu care era incins." (Ioan 13 : 5) Cum ar fi putut Iisus sa fie Dumnezeu si sa spele picioarele ucenicilor sai ?!

61. Nu 'al meu'. Iisus a spus, "Cuvantul pe care il auziti nu este al meu, ci al Tatalui care m-a trimis." (Ioan 14 : 24) Aici Iisus subliniaza ca invataturile pe care le spune nu-i apartin, ci sunt ale lui Dumnezeu. Iar daca ceea ce spune nu este de la el si nici ceea ce face nu face de la el, asa cum el insusi a spus, inseamna ca este doar un om care a primit revelatia de la Dumnezeu, asemenea tuturor mesagerilor de dinaintea sa si de dupa el.

62. 'De la tine'. Iisus a spus, "Acum au cunoscut ca toate cate mi-ai dat sunt de la tine." (Ioan 17 : 7) Asa cum arata si acest verset, atat invatatura rostita de Iisus, cat si minunile infaptuite de el sunt de origine divina. Iisus nu a fost mai mult decat un profet, asemenea lui Avraam, Isac, Noe si Moise. Toti profetii au facut minuni, iar Iisus nu face nici el exceptie.

63. Impuns cu o sulita. "Ci unul dintre ostasi cu sulita a impuns coasta lui si indata a iesit sange si apa." (Ioan 19 : 34) Cum este posibil ca Iisus sa fie Dumnezeu si sa fie crucificat si strapuns cu o sulita, in urma careia sangele sa-i iasa din corp ?! Un dumnezeu ranit ?! Un dumnezeu insangerat ?!

Acestea sunt doar cateva dovezi evanghelice care demonstreaza falsitatea credintei ca Iisus este Dumnezeu, in afara lor existand multe altele. Iisus a fost o celula embrion in uterul Mariei, mama sa, apoi un copil in leagan, pentru ca odata cu varsta sa sporeasca atat la minte, cat si in trasaturile corpului. A fost circumcis la fel ca oricare alt copil. A fost un om normal, ducand o viata normala pana cand, la varsta de 30 de ani, a devenit profet. I s-a dat un nume, Iisus, asa cum are orice copil. Ba chiar l-au numit Iisus Nazarineanu, dupa numele orasului sau, Nazaret, fiind legat de acest oras, la fel de bine cum au fost si sunt multi oameni.

Iisus si-a manifestat fiinta umana in activitatile sale, in sentimentele care l-au incercat, in raspunsurile oferite, intr-un cuvant in felul sau de a fi. S-a simtit ranit, a cunoscut ce inseamna tristetea, dar si teama, i-a fost foame, a servit masa si a dormit ca oricare alt om. El a avut o mama si frati ca noi toti. L-au numit fiu al lui David, fiu al lui Iosif, sau invatator; dar nu Dumnezeu, lucru pe care nici chiar el insusi nu l-a facut vreodata.

S-a rugat lui Dumnezeu, I-a multumit, si I-a cerut ajutorul, asa cum orice dreptcredincios ar fi facut. De foarte multe ori spune, in evanghelii, despre sine insusi ca este fiul Omului. A calatorit pe un magar. Conform evangheliilor, soldatii l-au capturat, l-au agresat, l-au batut, scuipat, si-au batut joc de el, l-au biciuit, crucificat si strapuns cu o sulita. A avut parte, asadar, de un sfarsit rusinos si de un tratament pe masura. A murit, a fost asezat intr-un mormant si ingropat. Nimic divin in legatura cu povestea sa. Nici macar cu privire la sfarsit.

De multe ori Iisus le-a atras atentia atat ucenicilor, cat si poporului sau ca nu este nimic altceva decat un PROFET trimis de Dumnezeu, avand drept sursa de inspiratie cuvintele Acestuia. Adesea a accentuat faptul ca minunile pe care le face ii sunt venite de la Dumnezeu, asa cum este si invatatura sa, obisnuind sa priveasca cerul, in incercarea sa de a primi ajutorul divin. A recunoscut ca nu stie cand va veni Ceasul.

Dumnezeu a trimis un inger care sa-i ridice moralul in noaptea arestului. Intre varsta de 12 si 30 de ani a practicat meseria de dulgher, ceea ce inseamna 18 ani din viata sa.

Toate acestea dovedesc ca Iisus a fost o fiinta umana, trimisa de Dumnezeu ca un PROFET sa indrepte casa lui Israel. Da, nasterea sa a fost un lucru neobisnuit si miraculos. Dar nu mai miraculoasa decat crearea lui Adam. Iisus a avut o mama, in vreme ce Adam a fost creat fara a avea nici mama si nici tata. Si asta pentru ca Dumnezeu poate sa creeze orice doreste, cum doreste. Nu conteaza atat de mult cum cineva este creat, ci ca este faptura lui Dumnezeu si robul Sau. Nici macar minunile facute de catre Iisus nu-i sunt specifice. Toti profetii au infaptuit minuni cu ajutorul lui Dumnezeu, cu scopul de a-i convinge pe oameni de profetia lor si de sursa divina a mesajului pe care l-au adus. Dumnezeu i-a dat fiecarui profet una sau mai multe minuni.

Nasterea miraculoasa a lui Iisus nu-l fac divin. El ramane o creatura si un rob al lui Dumnezeu. Miracolele infaptuite de Iisus nu-l fac divin, el insusi admitand ca nu-i apartin lui, ci lui Dumnezeu.

Adevarul este evident pentru aceia care vor sa-l vada. Iisus este Iisus si Dumnezeu este Dumnezeu. Iisus este un OM si un PROFET. Dumnezeu este Dumnezeu, Atotputernic si Creatorul.

26 de comentarii:

  1. Matei 22:29 Drept răspuns, Isus le-a zis: "Vă rătăciţi! Pentru că nu cunoaşteţi nici Scripturile, nici puterea lui Dumnezeu.

    Cum se poate ca Iisus sa aiba un arbore genealogic, iar in acelasi timp sa fie si Dumnezeu ?
    Intrupandu-se trebuia sa aiba o mama care normal avea un arbore genealogic.

    3. Copilul. Steaua "a venit si a stat deasupra, unde era pruncul." Cum ar fi putut Iisus sa fie Dumnezeu si un copil in leagan ?! Un dumnezeu copil ?
    Intreb eu:
    Cum a putut sa se nasca un copil fara sa aiba un tata ?

    RăspundețiȘtergere
  2. Matei 22:29 invocat de dumneavoastra este versetul-raspuns oferit curentului conservator iudaic al saducheilor, cei pentru care norma Pentateuhului insemna foarte mult. Ei aveau mai multe false reprezentari despre invierea trupurilor.Prin urmare inserarea lui in comentariu trebuia sa o tratati ca atare.

    Referitor la intrebarea nasterii lui Iisus (pacea sa fie asupra lui !) fara de tata, nastere recunoscuta de musulmani drept o mare minune a Preaputernicului Dumnezeu, Cel Care i-a raspuns Mariei (pacea sa fie asupra sa !) : "Aceasta pentru Mine-i [un lucru] usor !"

    Allah Preainaltul a spus ca nasterea lui Iisus a fost un semn al Atotputerniciei Lui si ca El face ceea ce doreste, fara a avea nevoie de fenomenul cauza-efect. L-a creat mai inainte pe Adam fara tata si mama si a creat-o pe Eva dintr-un barbat, fara a avea mama. Acum il va crea pe Iisus dintr-o femeie, insa fara tata.

    "Si-l vom face Noi un semn pentru oameni si o indurare din partea Noastra ! Acesta-i un lucru [de mult] hotarat !" [19 : 21]

    RăspundețiȘtergere
  3. stimate domn...cum puteti sa aveti bloguri active despre islam (care este o religie foarte interesanta) si in acelasi timp sa aveti acest blog despre natura lui isus .......
    asta se chiama "conflict de interes" deci din pacate nu pot da prea mare atentie acestui blog sau asupra opiniei dumneavoastra care esta "biazata".
    sfanta biblie dar si biserica au multe defecte si multe decizii despre natura lui isus au fost decise si chiar scrise de OM, ca toate celelalte religii, chair ca si sfantul coranul, create si scrise de OM au defectele lor si multe decizii au fost luate din INTERES sau din cauza mentalitatii timpui de atuncea...
    asta este propaganda domnule! propaganda anti-crestina!
    ia raspundeti la asta" sa zicem ca o persoana citeste ce ati scris mai sus si intradevar realizeasa ca isu nu este fiul lui Dumnezeu si numai un tercea-bercea care se plimba prin desert si vorbea singur... acum in ce sa mai creada?
    credeti ca o persoana credincioasa in fata caruia i se pun aceste dovezi ca crede mai putin???
    crestinismul o foarte complex si nu toate lumea intelege trinitatea, multi nu-s pun intrebari si prefera sa creada orbeste (ma gandesc al oamenii de la tara care nu au multe educatie dar care au o credinta de fier!).
    din pacate credinta crestina este demonizata si impinsa din toate locurile si ea sa lasa batuta... nu ca islamul sau judaismul care, daca ii ataci numai un pic, se razbuna cu pumnul, cu bomba, cu uciderea, numai sa te faca sa taci...

    infine, fiecare cu cel doare.
    ramadan kareem totusi.

    RăspundețiȘtergere
  4. Incep prin a va multumi pentru urarea ocazionata de luna Ramadan.

    In legatura cu celelalte afirmatii ale dumneavoastra, va asigur ca acest blog se doreste a fi o invitatie la cunoastere, asa cum este precizat chiar in partea sa introductiva pe care v-o recomand sa o cititi.

    Departe de cineva gandul de a conduce o campanie anticrestina, in Coran crestinii fiind numiti in semn de respect "oamenii Cartii", adica ai Evangheliei relevate lui Iisus, fiul Mariei (pacea lui Allah sa se coboare asupra lor !).

    Va salut cu respect.

    RăspundețiȘtergere
  5. mie mi se pare ca creswtinii ar trebui sa ia in seama si alte pareri, nu numai ale lor.......IISUS, si nu isus draga crestina de mai sus, nu a spus iciodata ca el este Dumnezeu ci ca este UNA CU DUMNEZEU, aasta este altceva
    sa ne rugam pentru pacea lumii mai bine, in loc sa ne certam, si sa incercam sa-i imitam prin fapte pe profeti, chiar daca nu o sa ajungem la nivelul lor

    RăspundețiȘtergere
  6. in nimeni altu nu este Mantuire nici in cer nici pe pamant decat in Domnul nostru Isus Hristos asa scrie Biblia,Pavel ne scrie daca vine alcineva cu oa alta evanghelie sa nu o credem sa fie anatema asa ca Adevarul adevarat il gasim in Biblie si pe genunghi in odaita noastra,pentru ca scrie ca adevaratii inchinatori se vor inchina in duh si in Adevar,Mantuirea este in mana lui Dumnezeu El se indura de cine vrea DAR TOT lUI TREBUIE SA-I CEREM INTELEPCIUNE SI PRICEPERE SA INTELEGEME BINE VOIA LUI .DOMNUL SA NE AJUTE AMIN

    RăspundețiȘtergere
  7. psalmistul David spune in rugaciunea lui ca:"in pacat ma zamislit mama mea,si ca nimic bin nu locuieste in mine"asa ca tot a fost ales de Dumnezeu si la iertat in urma caintei lui mai mult ca atat Dumnezeu ia dat Binecuvantarea si Mantuirea sufletului

    RăspundețiȘtergere
  8. buna abordare, dar "adevarul" este mai departe de aici, si asta nu e nimik, ceea ce scrie in biblie es adevarat dar intermpretat gresit 2000 de ani, cu toate ca in tot acest timp am avut acces la informatie...
    Iisus nu a spus niciodata ca e fiul lui Dumnezeu, niciodata nu a spus eu fac minuni si eu te-am videcat ("credinta ta te-a vindecat")
    dar ne-a relatat un adevar in speranta ca ne va deschide ochii si sa vedem exact cum este realitatea din jur, ce putere se acunde in om, (facut dupa chipul si asemanrea lui Dumnezeu) dar religiile au directionat gresit atentia oamenilor tocmai probabil sa nu inteegem ce trebuie....
    Asta e un punct personal de vedere, agumente am, chiar vreau sa dezbat subiectul cu cei interesati pe mess nllm3@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  9. eu cred in Iisus Hristos si nimic nu imi poate schimba parerea.El este Fiul lui Dumnezeu,trimis noua prin DUHUL SFANT ca sa ne mantuiasca iar pentru domnul care are atatea nelamuriri in privinta DOMNULUI NOSTRU IISUS HRISTOS ii recomand sa citeasca cu atentie si CREZUL de acolo cred ca se va convinge

    RăspundețiȘtergere
  10. Este atat de simplu de inteles totul: Iisus pe pamant avea natura duala. Era om cu toate cele omenesti si Dumnezeu in acelasi timp. Daca Dumnezeu s-a pogorat in chip uman, avea cele omenesti: teama, durerea...dar si cele Dumnezeiesti: puterea de a ierta, de a face minuni...
    Daca crezi ca Iisus este Dumnezeu, atunci asa este, iar daca nu crezi, atunci nu este. Toate sunt date dupa credinta omului.
    Daca tu crezi ca Mahomed este trimisul lui Dumnezeu, atunci asa este! Daca crezi ca Iisus era Dumnezeu, atunci asa este! Necunoscute sunt caile Domnului, nu putem noi sa le judecam, dar toate duc spre ...Dumnezeu.
    Eu cred ca daca esti un bun musulman sau un bun crestin vei fi mantuit. Urmeaza doar calea ce ti s-a dat.

    RăspundețiȘtergere
  11. As dori sa stiu ce parerea aveti despre Evangelia dupa(de) Barnabas? Ati citit-o? Aceasta Evangelie a fost gasita intr-o biblioteca veche, in Vatican. Eu am citit-o in limba germana si ce scrie in aceasta Evangelie, sunt total socat de ce stiam despre Crezul in Isus ca fiind Domnul sau fiul Domnului. Cartea asta a fost nerecunoscuta de toate bisericile crestine. Evangelia inseamna VESTEA CEA BUNA! Evangelia e un cuvant grecesc sau latin, in orice caz nu e limba vorbita de Isus, ARAMEICA. Isus a mai vorbit si ebreica si ebreica noua. Sunt limbi semitice(semite ca si limba araba). Cine vrea, poate sa ma contacteze pe e-mail: mariusbna@yahoo.de sau pe yahoo messenger: mariusbna@yahoo.de sau mariusbna.
    Apropo, tot in germana, am citit o carte ce are ca autor un evreu care a studiat in Vatikan, DAVID BENYMIN KELDANI. El, autorul s-a nascut in Iran(tara musulmanca), si a fost crestin, dar calatorind in majoritatea tarile crestine, a descoperit ca toate bibliile nu sunt revelatia divina, ci sunt opere scrise de oameni. A scris o carte care este interesanta: ,,Muhammad in Biblie (in vechiul si noul testament). El a analizat toate bibliile posibile din lumea crestina in diferite limbi.
    Isus, a spus ,,Cauta Adevarul, (si)iar Adevarul te va elibera!´´. Albert Einstein, un alt evreu, a spus cam asa: ,,In lumea asta exista multe stiinte. Cea care se merita cel mai mult a fii studiata si analizata este stiinta religiei(sau religiile). Si inca ceva, in Egypt, un preot sau calugar(se poate gasi pe youtube acest documentar), spune si chiar arata o biblie foarte veche care nu este decat intr-o oarecare proportie asemanatoare cu bibliile recunoscute de bisericiile crestine. L a Consilul de la Nicea, s-au schimbat multe in religia crestina si chiar ,,Biblia´´. Constantin, regele bizantului a jucat un rol mare in minciunna asta: Crestinismul. Inainte nu existau biserici si nici manastiri. Cum s-a raspandit Crestinismul din Asia in Europa?
    Adevaratii Crestini sunt cei care l-au urmat pe Isus Cristos(Cristos e in limba greaca si inseamna Messia). Oamenii nu stiu multe!!!!!!!
    SECRETUL MINCIUNII A FOST LIMBA IN SINE, adica un instrument de manipulare si de deformare a ADEVARULUI! Exista o confesiune crestina(dupa mine, e o secta, dar nu e periculoasa sau agresiva) respinge ideea de trinitate, si spun ca Isus a fost doar un profet si trimis al Domnului care a facut minuni, si nimic mai mult. Isus a fost om, dar nu a fost divinitate. Nici un om nu poate sa fie divinitate. In asta cred ei, crestinii unitari, dar ei nu-l recunosc pe Muhammad ca profet sau trimis al Domnului.

    RăspundețiȘtergere
  12. foarte interesant! Allhamdulillah ca exista asemenea bloguri care deschid ochii multor oameni,dar din pacate exista multe alte bloguri care ii intuneca si mai mult! as dori un articol despre cruciadele vazute de arabi,despre eroul Salahadin! Allah sa fie cu voi si cu fammiliile voastre,AllahuAkbar!

    RăspundețiȘtergere
  13. Nu va lasati inselati de lucrarile oamenilor care sunt pentru a va insela din cauza necredintei lor in domnul,caci blestemat este omul care se increde in oameni si nu in domnul.
    Prefer sa imi dedic intreaga viata in a crede in domnul isus decat sa cred cea ce oameni cred despre el.

    RăspundețiȘtergere
  14. @ alyomar : Mulțumesc pentru apreciere. Am salutat mereu existența unor alternative, lipsa lor fiind un semn de slăbiciune. Așa cum, fiecare este liber să-și exprime opiniile atât timp cât o face responsabil.

    Cum fiecare este înzestrat cu rațiune, ține de noi dacă dorim să o folosim mai mult sau mai puțin. Dacă, însă, respingem numai de dragul tradiției (așa a spus ..., așa ne-a învățat ..., așa ne-am născut ...), dacă tradiția ne împiedică să cercetăm, să punem întrebări, să studiem, vom rămâne înregimentați într-o stare de confort, de suficiență toxică, contraproductivă. De aici, până la manifestările extreme nu este decât un pas.

    Referitor la cruciadele văzute de arabi recomand cartea cu același titlu, scrisă de Amin Maalouf și apărută la editura Tritonic în 2008.

    RăspundețiȘtergere
  15. @ Michi Dan: Le-am zis multor crestini ce am citit aici,si sti ce zic cei mai multi dintre ei? Ca din moment ce s-a intrupat,adica din moment ce Dumnezeu s-a facut om( SubhanAllah!!!) a facut tot ceea ce face un om dar in acelasi timp avea si natura divina,ceva de genul-2in1,sau cam asa ceva...cei mai multi au ramas cu gurile cascate cand le-am citat si s-au justificat in fel si chip,incercand tot felul de scuze,ajungand sa debiteze prostii de genul celei scrise mai sus. Degeaba,in zadar incercarea de a-i aduce cu picioarele pe pamant,ei sunt orbi si surzi si daca Allah a ales calea asta pentru ei,sti prea bine ca nu ai ce face...Allah sa-ti calauzeasca pasii frate! Wa aleykum sallem!

    RăspundețiȘtergere
  16. @Anonim on 17 aprilie 2011, 01:23 - Daca crezi ca esti salvat,mantuit,de ce nu iti doresti moartea? Daca crezi ca Isus a fost crucificat si a luat asupra sa toate pacatele omenirii,inseamna ca era cel mai pacatos om din lume,cum poate Fiul Lui Dumnezeu sa fie cel mai pacatos om din lume? SubhanAllah!

    RăspundețiȘtergere
  17. Noi credem ca Iisus este Dumnezeu, singurul nascut din Tatal, nascut iar nu facut. Toate Scripturile marturisesc despre Iisus si ce avea El sa faca, ca e singurul prin care Tatal a hotarat mantuirea noastra, ca o jertfa de ispasire. Dovada ultima este invierea S-a din morti. Mormantul Lui a ramas gol pana in ziua de azi. Cand cititi evangheliile, daca le cititi, recunoasteti macar ca in Iisus este o frumusete nemaintalnita la nimeni, nici macar la Mahomed, profetul vostru. Iisus e unic si ramane unic in toata istoria omenirii! Christos a inviat!

    RăspundețiȘtergere
  18. Aha,megamarius...Nasut din Tatal zici...Auzi, Dumnezeu naste??? O tampenie mare cat toate zilele. Cum poti sa gandesti in halul asta? Mai degraba intrebarea este: GANDESTI? Nu cred! Dupa mintea ta Isus a " murit pe cruce" ca sa-ti ierte pacatele...Deci tu esti sigur ca vei ajunge in Rai? Esti bolnav rau copile! Normal ca Isus e unic,fiecare om e unic in felul lui.Si minunile pe care el le-a savarsit au fost facute doar prin puterea Lui Allah! AllahuAkbar!

    RăspundețiȘtergere
  19. Alexandra, este de inteles ca intr-o perioada precum cea a apropierii Pastelui, sentimentalismul sa incerce la cei mai multi dintre crestini sa ia locul ratiunii. Ii spun, asadar, lui Marius ca raspunsul sau nu este nimic altceva decat o propaganda ideologica lipsita de orice culoare. "Noi credem ca Iisus este Dumnezeu ...". Care "noi", domnul Marius ? Sunt enumerate mai sus nu mai putin de 63 de motive, cu citate clare din N.T. care demonstreaza fara echivoc tocmai contrariul. Ma asteptam si inca mai astept un crestin care sa discute "pe text", cum se spune. Prefer argumentul ca metoda de dialog si, sincer, imi este mila de cel care nu produce decat vorbe lipsite de fond. Aceasta gandire anchilozata in clisee nu face decat sa tina captiva libertatea de gandire si simtire.

    RăspundețiȘtergere
  20. EXACT! Gandirea celor care cred ca Isus e Dumnezeu este bazata pe idee tampita a preotilor care spun mereu clar si raspicat "CREDE SI NU CERCETA" ca sa nu cumva sa nu fie inteles mesajul. Habar nu am cum au ajuns ei sa creada ca Isus e Dumnezeu,scrie undeva? Zice undeva Isus "Eu sunt Dumnezeul vostru"??? Nu zice clar "Domnul meu si Domnul vostru" ?Multi citesc Biblia dar putini o inteleg,sau putini cugeta la ce scrie in ea.

    RăspundețiȘtergere
  21. Stimate domnule din pacate cred ca tot ceea ce dumneavoastra ati scris aici este atat adevarat cat si fals.... noi facem studii cu materialul pe care il avem BIBLIA scrisa si revizuita de biserici in functie de propria agenda si nevoi ... Am citit cu atentie mai multe carit conspirationale si anumite scrieri gnostice... concluzia mea este urmatoarea in ceea ce priveste pe Iisus este Domn si Dumnezeu aflat in treime descris incomplect de biserica datorita nevoilor de a conduce masele.. daca am avea mai mult material care sigur exista ascuns am putea probabil sa avem raspuns la mai multe intrebari decat ati ridicat dumneavoastra in articol. De ex. Ev. Marea Moarta. > Daca vei saruta un copil cu iubire acolo voi fi caci sunt Dumnezeu iar copii sunt ingerii mei, daca vei sparge o piatra cu dragoste te voi binecuvanta inpreuna cu Tatal meu....> , > Nu voi mai sta cu voi mult caci ma veti sa la moarte iar moartea ma va cuprinde si pe mine... > La fel gasim dualitate si in Ev. dupa Iuda si dupa cea a lui Stefan, concluzia este clara suntem prea putini intelepti sa putem macar concepe sa mu mai spun sa intelegem dualitatea fintei lui Hristos motiv pentru care pana nu putem macar accepta si cerceta atent o problema nu trebuie respinsa cred eu ... Cred ca noi avem o neputinta sa intelegem lucruri pe care nu le putem cuprinde de exemplu
    -pana nu demult credeam ca pamantul e plat si stii care e culmea ironiei Pitagora parintele geometriei care a inteles ca orice suprafata conica din punctul de origine se roteste si trebuie sa formeze o sfera ca sa existe credea la fel.
    -Biserica Catolica a ars femei cu milioanele ca sa distruga cultul femeii in timp ce venerau pe Fecioara Maria ca Dom Dominus.. adica fire dumnezeiasca desi nu avea.
    -Lumea a dus razboaie sa caute un Graal cand colo evreii beau vinu din ulcele de lut moale care nici in conditii moderne nu se pastreaza prea mult se ionizeaza si se sfama... apo pe baza unui geniu homosexual Da-Vinci credem ca acest Graal este o femeie Maria Magdalena...
    -din 300 de evanghelii stiute in studile biblice mai avem 4 comic nu..
    -isus a fost ispitit de diavol ..lucru perfect omenesc.. dar in timp ce era in post de 40 de zile pe munte in ierusalim unde ziua sunt 35-40 grade C, curios cum un om ar putea traii fara apa si mancare atata.
    Stimate prieten adevarul ca lumea este plina de anomalii si eu tind sa cred ca acesta este punctul de legatura intre extremitati si fac totul posibil voi mai face aici o scurta trimitere la Confucius dupa care inchei..
    Intre Cald si Rece exista Temperat.
    Alb si Negru -Gri etc.
    Bine si Rau exista Mantuire si eu cred ca vehicolul de tractare si mediere spre aceasta fiind Iisus, iara chiar daca anumiti oamneni dintre noi nu vor, nu pot, sau nu vad logica natura divina a Lui cred ca simplul fapt cum a trait si ceea ce a propovaduit -iubire si iertare- este un exemplu foarte greu de urmat iar cei care pot sa il urmeze in viata vor avea parte de o viata in care totul va fi intr-o nota mai calda si in final daca exista o forma de mantuire o obtin.
    Imi cer scuze ca m-am intins subiectul este prea stufos sa il pot cuprinde intr-un articol daca este cineva interesat sau are intrebari raspund cu mare bucurie la contact@claudiuc.com

    PS. un articol reusit felicitari ... credeti dar cercetati si atunci in intunericul absolut se va vedea atomul de lumina. Albert E.
    Cu stima Claudiu C licentiat in dogma si simbolistica internationala in Chicago Catedra Mircea Eliade!

    RăspundețiȘtergere
  22. Bravo!Eu apreciez cuvintele alese.Ma bucur ca esti un om care isi foloseste creierul,bravo tie!Eu as avea multe intrebari la care nu au putut sa-mi raspunda multi care se dau drept invatati ai Crestinismului;si fiecare dintre ei evita intrebarile unei musulmane insetata de nou,de adevar,de stiinta,de logica.Cele mai multe intrebari pe care le-am adresat sunt cuprinse in articol,crezi ca detii suficiente informatii sa raspunzi la ele? As dori niste raspunsuri logice,nu de alta dar logica sta la baza gandirii unui musulman.

    RăspundețiȘtergere
  23. Nu stiu despre care Isus vorbiti , dar Isus Hristos fiul Lui Dumnezeu sau ultimul Profet este Viu si Adevarat ! care a locuit printre noi plin de har si de adevar , si Pacea este cu El in veci Amin.

    RăspundețiȘtergere
  24. deci respect copii lui Ismael adica arabii caci pastreaza pana in ziua de azi traditia lui Avraam evreul.

    RăspundețiȘtergere
  25. Nici eu habar nu am despre ce Isus vorbesti tu,noi vorbim de acel Isus care a venit inaintea trimisului Mohammed cu acelasi mesaj pentru poporul sau,si anume acela ca exista un singur Dumnezeu Atotputernic,si Lui trebuie sa ne rugam,Lui trebuie sa-i cerem ajutorul si indurare,nimanui altcuiva.Dumnezeu este Creatorul a tot si toate,nu Isus,nu Maria,nu sutele de "sfinti" si nici bucatile de lemn picate si idolii Bisericii.Nu vorbim despre Dumnezeu intrupat in Isus,nu exista asa ceva,e absurd!Daca Isus care s-a nascut dint-o virgina,fara tata,este fiul lui Dumnezeu,atunci Adam care nu s-a nascut,nu avea deci nici mama nici tata si a mai fost si primul om creat,si creat in Paradis,nu pe Pamant,el ce era? Superfiul? Sa fim seriosi,exista o logica in toate.

    RăspundețiȘtergere
  26. Nu toti arabii sunt musulmani si nu toti musulmanii sunt arabi! Ca sa fi musulman nu trebuie sa fi arab!

    RăspundețiȘtergere

Va rog sa scrieti ceva care sa va faca cinste, sau nu mai scrieti. Comentariile care nu respecta aceasta cerinta minima de morala nu vor fi aprobate.